Menu Sluiten

Wat te doen in Den Helder

In de kop van Noord-Holland en met name in Den Helder kan je gigantisch veel doen met familie of vrienden. Van het bezoeken van een gigantische klimduin tot aan het bezoeken van een onderzeeër, In dit artikel geven wij jou een aantal tips voor een leuk weekendje weg.

Marinemuseum

Wat een echte aanrader is is het marine museum in Den Helder. Hier kan je de marine ervaren. Zo heb je grote tentoonstelling van wapens, univormen en ontdek je meer over de geschiedenis. Ook kan je een onderzeeboot ingaan, die in je jaren 80 en 90 actief was in internationale wateren. Als je door het luik kruipt kom je in een hele andere wereld. Je ervaart hoe het voor de bemanning was om maanden onderwater te leven.

 

Fort kijkduin

Naar Fort kijkduin is ook een echte aanrader om een dagje uit te gaan . Het fort is gebouwd tussen 1811 – 1813 in opdracht van de beruchte Napoleon. Napoleon liet veel arbeiders uit Nederland en Spaanse krijgsgevangen aan het fort werken. Wanneer je het fort inloop loop je eerst langs een hoge verdedigingsmuur die als doet had om alles daarachter te beschermen. Daarachter zijn vele gebouwen zoals huizen voor soldaten en vele woningen te vinden. Die ook bescherm moesten worden

Reddingsmuseum

In het reddingsmuseum leer je veel over de geschiedenis van de KNRM en de voorgangers daarvan. Binnen vindt je een grote collectie met veel oud materiaal dat gevonden is tijdens schipbreuken op het wad. Je kan het museum doorlopen met een mobiele audio gids, zodat je werkelijk alles leert over de geschiedenis van het museum.