Het hoort bij het ouder worden, maar niemand wordt er blij van: haaruitval. Vooral bij mannen komt dit vaak voor. Je kunt kiezen voor een pruik, maar deze jeukt vaak, slijt en moet dagelijks opnieuw worden vastgemaakt. Gelukkig zijn er andere oplossingen voor degenen die liever niet haarloos door het leven gaan. Je kunt namelijk vrij eenvoudig een haartransplantatie ondergaan. Waarom zou je hiervoor kiezen en waar kun je een behandeling laten uitvoeren?

Wat is een haartransplantatie?

Dit is een ingreep waarbij jouw eigen haar verplaatst wordt. Het haarzakje wordt meegenomen en wanneer het op een andere plek geplaatst wordt, blijft het haren produceren. De kans is erg klein dat het ooit stopt met groeien.

Er zijn verschillende haartransplantatie methoden. De meest gebruikte technieken zijn FUE en FUT. Het voordeel van de FUE techniek is dat er bij deze methode geen zichtbare littekens achterblijven. De FUT techniek heeft als voordeel dat het haar niet geschoren hoeft  te worden en dat je een groot aantal haarzakjes kunt transplanteren op één dag. Naast hoofdhaartransplantaties is er ook een aantal klinieken waar je terecht kunt voor een wenkbrauw-, snor- of baardtransplantatie.

Waarom een haartransplantatie?

Ongewenste kaalheid kan je erg onzeker maken. Daarom is het goed om te weten dat een haartransplantatie geen grote ingreep is. Je wordt plaatselijk verdoofd en houdt er geen littekens aan over. Je kunt vaak niet eens meer zien of iemand een haartransplantatie heeft ondergaan. Daarnaast duurt het niet lang om te herstellen. De laatste jaren zijn de methodes erg geïnnoveerd en de kennis over dit onderwerp is vele mate groter geworden. Daardoor zijn er nu veel deskundigen. Een ander groot voordeel is dat het resultaat blijvend is

Haartransplantatie Turkije

Turkije is een erg populair land om cosmetische ingrepen te laten doen. Een van de redenen waarom mensen hiervoor graag naar dit land afreizen, is vanwege het grote aantal behandelingen die zij aankunnen. Ook zijn de kosten relatief laag, wanneer je het vergelijkt met andere landen. Een haartransplantatie kun je bijvoorbeeld al ondergaan voor 2000 tot 3000 euro. Wel is er veel kwaliteitsverschil tussen de verschillende klinieken. Verdiep je dus zeker in een haartransplantatie Turkije, kijk goed naar recensies en zoek naar voor en na foto’s.

Verschillende Nederlandse bedrijven kunnen je helpen met het regelen van zo’n behandeling. Zij regelen het boeken van een vlucht, een hotel waarin je kunt verblijven en het vervoer. Ook is er dan vaak Nederlandse begeleiding. Hierdoor zul je geen last hebben van de taalbarrière.