Menu Sluiten

Perzikenbomen

Wat zou het toch heerlijk zijn om je eigen fruit uit je eigen tuin te plukken. Perzikenbomen lenen zich bijzonder goed om op een zonnige plek te worden aangeplant in de privétuin. Een sappige hap nemen van het lekkerste zomerfruit, de perzik.

Perziken zijn vruchten met een harde, houtachtige pit, net als de abrikoos, de pruim en de kers. Technisch gezien zijn dit allemaal steenvruchten. De perzik is zelffertiel, en kan dus zichzelf bevruchten. De perzik wordt voornamelijk gekweekt in Perzië en de omgeving van de Middellandse Zee. Bomenenzo.nl, heeft diverse soorten perzikbomen uit verschillende delen van de wereld. Deze fruitbomen zijn dankbare planten die in het voorjaar mooi blad en bloemen laten zien, later komen de fluwelig, aanvoelende vruchten, die een heerlijke zoete smaak hebben.

perzikenbomen

Aanschaffen

Perzikenbomen hebben weinig verzorging nodig. Gemakkelijke bomen die een plekje in de zon verdienen. Af en toe wat snoeien houdt de perzik in model en zal een overvloed aan vruchten laten zien. Om te voorkomen dat de boom niet te zwaar wordt is regelmatig plukken noodzakelijk. De perzik staat in de volle zon en zal bij onvoldoende water gaan uitdrogen. Bij warmte veel water geven. Kijk voor nog meer informatie over deze fruitboom op de website