Menu Sluiten

Met kleine aanpassingen een heel nieuwe sfeer in huis creëren

Kan je woning wel een upgrade gebruiken, maar ben je op het moment even niet in de gelegenheid grote veranderingen aan te brengen? Dan schrijven we deze blog speciaal voor jou. Er zijn namelijk vele manieren om met verschillende soorten verlichting je huis een heel eigen en mooie uitstraling te geven. Het zijn mogelijkheden voor aanpassingen die weinig tijd, moeite en geld kosten. Ideaal dus!

LED panelen

De tijd van overal dezelfde gloeilamp in huis ligt inmiddels ruimschoots achter ons. De ontwikkeling in verlichting heeft gezorgd voor vele opties om elke kamer een andere sfeer mee te kunnen geven. De beste keus is om voor ledverlichting te gaan. Het is duurzaam, want ze verbruiken heel weinig stroom en hebben veel meer branduren dan andere soorten verlichting. Neem eens een kijkje voor alle opties bij Ledstrip-specialist.nl. Daar verkopen ze ledverlichting in vele vormen en alle soorten lichtkleuren. Ga bijvoorbeeld voor een LED paneel voor in je keuken, badkamer of overloop. De panelen zijn verkrijgbaar in vierkanten of rechthoekige vorm. Het licht wordt er mooi egaal mee verspreid.

Ook kan met verschillende panelen samen een zogenaamde wolkenplafond gecreëerd worden. Dit gebeurt op acrylplaten. Je kan kiezen uit afbeeldingen van wolken, wolken en bomen of wolken en wolkenkrabbers. Het is ook mogelijk een eigen afbeelding als opdruk te kiezen. Het is een echte blikvanger in huis! Let wel dat je voor deze bijzondere vorm van verlichting natuurlijk meerdere panelen nodig hebt en het daardoor een duurdere aanpassing in huis is dan andere soorten ledverlichting.

LED spots

Wil je een heel nieuwe setting in een kamer creëren, dan zijn LED railspots hier perfect voor. De naam zegt het al: de spots zijn bevestigd op een railing, waardoor ze naar wens verschoven en gericht kunnen worden. Je kan het als hoofdverlichting in een kamer gebruiken of om bepaalde plaatsen in de kamer te voorzien van accentverlichting. Als je bepaalde plaatsen standaard wil verlichten, kan je losse LED spots kopen. Voor in de slaapkamer kan je bijvoorbeeld voor mooie dimbare inbouwspots kiezen.

LED downlights

Voor de gangen, wc’s en keukens zijn de LED downlights een interessante optie, omdat ze ruimtes groter doen lijken en flikkervrij zijn. Ze verspreiden een egaal licht over de hele ruimte, waardoor je weinig tot geen last hebt van schaduwen. Het zijn dunne inbouwpanelen die in zowel ronde als vierkante vorm verkrijgbaar zijn.

LED strips

Ook met LED strips kan je prachtige accenten aanbrengen. Ze zijn in waterdichte versie te krijgen, waardoor je er ook mooie effecten mee kan creëren in je aquarium, tuin of badkamer. De strips geven niet alleen sfeervol licht, maar zijn ook nog eens erg nuttig. Zo kan je er bijvoorbeeld opstapjes of trapjes mee markeren in huis of de tuin. Met alle soorten ledverlichting heb je dus vele mogelijkheden om je huis op heel eigen wijze te verlichten!