Nieuwe Litecoins worden regelmatig gecreëerd. Het ontstaan van nieuwe munten wordt afgerond via een speciaal proces genaamd Litecoin mining, dat gewoonweg een verslagleggende dienst is.

De manier waarop Litecoin ervoor zorgt dat er maar één blockchain is, is doordat blokken echt moeilijk zijn te produceren. In plaats van alleen maar blokken te produceren, moeten Litecoin miners een cryptografische hash maken van het blok dat aan bepaalde criteria voldoet, en de enige manier om er een te vinden is om veel te berekenen totdat je geluk hebt en één vindt die werkt.

Dit proces heet hashing. De Litecoin miner die met succes een blok creëert, wordt beloond met 25 nieuw gewaardeerde Litecoins. Elke paar dagen wordt de moeilijkheid van de criteria voor de hash aangepast op basis van hoe vaak blokken verschijnen, dus meer concurrentie tussen miners betekent meer werk om een blok te vinden.

Is Bitvavo veilig en betrouwbaar?

Bitvavo.com biedt een enorm gebruiksgemak. Normaal gesproken is er een aparte wallet vereist voor iedere cryptovaluta. Bitvavo beheert deze voor je en slaat deze op in offline portemonnees. Deze zijn afgesloten van het internet en daardoor niet te hacken. Alleen de belangrijkste personen binnen het bedrijf hebben toegang tot  deze offline opslaglocatie.

Dit is een veilige en bekende beveiligingsmethode die bij elke handelsbeurs wordt toegepast, maar je moet wel beseffen dat je niet zelf de uiteindelijke controle hebt over de gekochte cryptovaluta. De sleutels zijn in handen van Bitvavo. Het is te beschouwen als een crypto bank waar je de beveiliging in feite uitbesteedt aan een derde partij. Bitvavo doet dit voor haar rekeninghouders volgens de normen goed en gedegen.