Menu Sluiten

Kies de juiste HDMI kabel

Een HDMI kabel wordt voor veel mensen als vanzelfsprekend gezien. De eerste de beste wordt gekocht en daarna is er verder een omkijken meer naar. Toch is dit niet zo en kan een beetje uitzoekwerk ervoor zorgen dat de juiste HDMI kabel aan het juiste apparaat wordt gekoppeld. De kwaliteit van bijvoorbeeld tv kijken, gamen of foto's afspelen zal hierbij aanzienlijk verhoogd worden. Heb jij net een nieuwe spelcomputer gekocht of een nieuwe tv? Dan is deze blog voor jou en je zult weten welke specifieke kabel je voor welk specifiek apparaat moet kiezen. Lees snel verder en ik vertel je er graag iets meer over!

Verschillende HDMI kabels

Door de jaren heen zijn er verschillende HDMI kabels ontwikkeld. Het is daarom erg belangrijk om goed op de versie van de kabel te letten om te zien of deze voldoet aan jouw eisen. Aan de versie kun je bijvoorbeeld zien hoeveel data een kabel kan overzetten, wat de resolutie van deze kabel is en of de kabel speciale eigenschappen zoals ARC, Deep Colour of HDR heeft. Zie je bijvoorbeeld een 1.4 versie, dan kan je deze het beste laten liggen. Deze kabel is alweer ruim 10 jaar oud en voorbijgestreeft door de 2.0 en 2.1 versie. De nieuwste versie, de 2.1, werd gelanceerd in november 2017 en is voorzien van de nieuwste technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat jij het nieuwste van het nieuwste hebt op het gebied van audio en video. De kabel is zelfs al geschikt voor het afspelen van 8K beelden, waar veel televisies nog steeds niet aan voldoen, maar de technologie is er al. Schaf je deze HDMI kabel aan, dan ben je verzekerd van jarenlang de nieuwste technologie en de beste kwaliteit die je wenst om te gamen, te streamen of tv te kijken!

Tips voor de juiste kabel

Belangrijk bij de keuze voor de juiste kabel is het achterhalen of jouw apparatuur ook geschikt is voor deze kabel en deze versie. Als jouw tv bijvoorbeeld nog de versie 2.1 van een kabel nog niet ondersteund, dan zul je wel een 1.4 versie moeten kopen. Ook als je bijvoorbeeld gebruik maakt van een splitter, dan moet je goed opletten of deze geschikt is voor jouw apparatuur en de versie van de kabel die jij wilt gebruiken. Check van te voren dus goed jouw apparatuur en lees ook goed de beschrijving op de verpakking of op de website. Na het lezen van dit blog kan het niet meer misgaan!