Menu Sluiten

Geef jouw badkamer een culturele twist!

Dit is niet zomaar gedaan en niet iedereen staat ervoor open. De meeste mensen willen liever een hele moderne en strakke badkamer met zo min mogelijk kleur of mozaïekjes. Dit hoef je niet te verwachten in de traditionele Oosterse badkamers! Als jij op zoek bent naar andere inspiratie dan moderne badkamer, ben je in dit blog op de juiste plek beland. Benieuwd naar de inspiratiepunten? Lees snel verder!

Leg mooie tegels op de vloer of één wand in jouw badkamer

Als je ervoor kiest om een ander interieur dan de reguliere badkamers te plaatsen, dan staat je nog wel een (kleine) klus te wachten. Het wordt hard werken, maar aan het einde van de rit zal het eindresultaat alles meer dan waard zijn.

Waarschijnlijk wordt het veel zoeken naar dat ene perfecte tegeltje of die ene wasbak die perfect aansluit op jouw wensen, maar daarover straks meer. Oosterse mozaïeken tegels zijn ontzettend leuk om op de vloer te plaatsen, maar het kan er in sommige gevallen wel voor zorgen dat de ruimte waarin je ze legt wat kleiner gaat ogen. Dit heb je sneller met kleinere badkamers, maar met een badkamer boven de 20m2 ben je vaak wel veilig.

Heb je toch een kleine badkamer en wil je alsnog Oosterse mozaïeken tegel leggen? Kies er dan voor om één enkele wand te betegelen en de rest wit te stucen of met mat witte of aardetonen af te werken.

Zorg ook dat je aandacht besteed aan jouw badkamermeubels

Als je de kans krijgt om een Oosters geïnspireerd badkamermeubel te kopen, doe het dan ook vooral. Als je tegen een mooie waskom aanloopt met en Oosterse print of iets anders dat typisch Marokkaans of Midden Oosters is, plaats hem dan zeker in jouw badkamer. Ze komen namelijk niet al te vaak voor.

Je kunt deze waskommen of badkamermeubels mooi afwerken door een goudkleurige of geborstelde kraan erbij te plaatsen. Ook als je kijkt naar jouw douchekraan is dat een idee om mee te nemen in het design. Je kunt dit type kraan kopen bij Douche Concurrent. Zij hebben een mooi en ruim assortiment in verschillende soorten kranen. Er zit er gegarandeerd een tussen die aansluit bij alle wensen die jij kan hebben bij het perfect afmaken van de details in jouw Oosterse badkamer.

Als laatste kan je ook nog kijken naar de deurknoppen die op het badkamermeubel zijn vastgemaakt. Als je een mooie set tegen komt die perfect in het oosterse straatje past, aarzel dan niet om deze ook mee te nemen en te monteren! Zo wordt jouw Oosterse badkamer een ware oase van mooie kleuren en rust.