Haartransplantaties zijn een geweldige optie voor mensen die last hebben van haaruitval. In deze blog wordt besproken hoe deze procedure werkt, wat de risico's zijn en wat de kosten zijn. Haartransplantaties zijn een chirurgische ingreep die wordt uitgevoerd bij patiënten met haarverlies. Het haar van de patiënt wordt verwijderd in het gebied waar haar gewenst is en vervolgens getransplanteerd naar het kalende gebied. De procedure wordt meestal uitgevoerd met lokale anesthesie en duurt minder dan een uur. 

Het doel van haartransplantaties 

Haarverlies kan je erg onzeker maken, zeker wanneer dit op jonge leeftijd gebeurd. Veel mannen maken tegenwoordig aan ook de keuze om een fue haartransplantatie te ondergaan. Het doel hiervan is om door middel van eigen haar weer een mooie volle bos met haar te creëren. Deze transplantatie is niet alleen geschikt voor wanneer je al kaal bent, maar ook bij beginnende kaalheid is een fue haartransplantatie geschikt. Ben jij bijvoorbeeld erg onzeker over inhammen in je haar of een terugtrekkende haarlijn? Ook daarvoor kun je terecht. 

Procedure van haartransplantatie

Bij een fue haartransplantatie worden haarzakjes uit zogenaamde donorgebieden gehaald. Dit zijn meestal haarzakjes die op de achterkant op zijkant van het hoofd zitten. Deze zakjes worden gecontroleerd op hun gezondheid en kwaliteit. Wanneer ze geschikt zijn worden er kleine incisies in het hoofd gedaan, waarna deze zakjes met uiterste precisie worden geplaatst in het te behandelen gebied. Dit alles gebeurt onder verdoving.

Welke nadelen zijn aan deze procedure verbonden? 

Zoals bij veel lichamelijke procedures zijn er ook een aantal nadelen verbonden aan de behandeling. De behandeling kan tot wel 10 uur kosten, afhankelijk van de hoeveelheid te plaatsen haarzakjes. Voor het beste resultaat dient het hoofd volledig geschoren te worden, dit is niet voor iedereen wenselijk. Tot slot is de procedure best aan de dure kant. 

Welke voordelen zijn aan deze procedure verbonden?

Naast de bovengenoemde nadelen zijn er natuurlijk ook veel voordelen aan verbonden. Een groot voordeel van een fue haartransplantatie is dat het geen littekens achterlaat. Ook is het in vergelijking met andere soorten haartransplantaties minder pijnlijk, en kan je gaan voor een haarsparende transplantatie gaan. 

 

Na de procedure voor haartransplantaties

De eerste weken van de haartransplantatie zal even wennen zijn, het gebied kan gezwollen zijn en je ziet puntjes waar de haarzakjes in zijn geplaatst. In het begin dien je op te letten met zonlicht, lotions, zweet en andere vloeistoffen. Schrik niet wanneer er na 3 weken haartjes lijken uit te vallen. Dit hoort erbij, en na ongeveer 3 maanden zullen hier nieuwe haren uitgroeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *